Klavíristka (1992)

36

Klavíristka. Sleduj svůj oblíbený film zcela zdarma a bez reklam. Film je online k přehrání v češtině nebo slovenštině. Můžeš naší práci podpořit na instagramu nebo facebooku. Další online filmy, najde na naší stránce, stačí přejít na hlavní stránku nebo si vybrat v menu. Malý tip: Přehrávač s filmem se otevře v novém okně, pokud chcete video přehrát musíte kliknout vícekrát na tlačítko play. Doporučujeme vypnout adblock!

Mladá dívka Sophie Vasseur je nadanou klavíristkou, přichází z venkova do Paříže, kde je angažována jako klavírní doprovod zpěvačky Irene Brice. Její manžel Charles Brice je úspěšný podnikatel, ale tíží jej svědomí kvůli kolaboraci s nacisty. Irene mezitím prožívá úspěchy na jevištích a její triumfy s ní sdílí i mladá Sophie.

Literární předlohou k filmu KLAVÍRISTKA (L’accompagnatrice) byla stejnojmenná novela vydaná v roce 1988 ruské spisovatelky Niny Berberové (1901-1993), která od mládí žila mimo Rusko. Režie filmu se ujal uznávaný režisér Claude Miller, který byl také spoluautorem scénáře. Film je nejen zajímavou psychologickou studií pracovního a osobního vztahu slavné zpěvačky a mladé klavíristky, ale vykresluje také atmosféru v okupované Paříži za druhé světové války. Hlavní role se s úspěchem zhostila nadějná herečka Romane Bohringer, dcera Richarda Bohringera, který též ve filmu hrál velkou roli. Na filmu se podíleli také tvůrci z Velké Británie a Portugalska (v těchto zemích byly také pořízeny některé exteriérové scény). Ve Francii měl film premiéru v listopadu 1992, v následujícím roce pak Claude Miller za něj získal dvě ocenění na festivalu v Istanbulu.

(argenson)

Zavřít reklamu ×

Klavíristka cz dabing online ke shlednuti,
Klavíristka film česky a zdarma,
Klavíristka online ke shlednuti,
Klavíristka informace o filmu,
Klavíristka online cely film,
Klavíristka sleduju online,
Klavíristka online bombuj,
Klavíristka online,

Klavíristka online Film cz,
Klavíristka bombuj,
Klavíristka bombuj cz,
Klavíristka herci,
Klavíristka online ke shlédnutí,
Klavíristka filmové novinky,
Klavíristka sledujufilmy,
Klavíristka sledujufilmy online,
Klavíristka celý film česky,

Klavíristka filmové premiéry,
Klavíristka celý film cz dabing,
Klavíristka zkouknito,
Klavíristka sledujufilmy.cz,
Klavíristka sleduju filmy,
Klavíristka zkoukni.to,

Klavíristka zkoukni to,
Klavíristka sleduj film,
Klavíristka online cz titulky,
Klavíristka program film,
Klavíristka CZ HD film o filmu,
Klavíristka CZ dabing,