Sofiin svět (1999)

62

Sofiin svět. Sleduj svůj oblíbený film zcela zdarma a bez reklam. Film je online k přehrání v češtině nebo slovenštině. Můžeš naší práci podpořit na instagramu nebo facebooku. Další online filmy, najde na naší stránce, stačí přejít na hlavní stránku nebo si vybrat v menu. Malý tip: Přehrávač s filmem se otevře v novém okně, pokud chcete video přehrát musíte kliknout vícekrát na tlačítko play. Doporučujeme vypnout adblock!

Norský učitel Jostein Gaarder kombinací zdánlivě neatraktivních témat, jako jsou dějiny filosofie a příběh dospívání patnáctileté dívky, vytvořil knížku, která slaví mezi čtenáři velký úspěch. V zápětí po svém norském vydání vyšla v desítkách zemí a v roce 1995 se stala nejprodávanější knihou na světě. Sofiin svět je zároveň krásná literatura i přemítání o záhadě vesmíru a o Bohu, ušlechtilá zábava i návod k tomu, jak se orientovat v životě.
V roce 1998 se tohoto nesnadného tématu chopil švédský režisér Erik Gustavson a natočil stejnojmenný film. Čtrnáctiletá Sofie najde ve schránce lístek, kde je napsané „Kdo jsi?“. Začne o tom přemýšlet a uvědomí si, že vlastně ani nezná odpověď. Začnou chodit dopisy od neznámého filozofa Alberta Knoxe, který jí prostřednictvím těch dopisů poskytuje kurs filosofie. Zvídavá Sofie se postupně dozvídá o historii filosofie od předsókratovských myslitelů, přes antiku, středověk, osvícenství, romantismus, Marxe, Freuda i Darwina až po současnost. Hlavní roli vytvořila mladá švédská herečka Silje Storsteinová.

(oficiální text distributora)

Zavřít reklamu ×

Sofiin svět cz dabing online ke shlednuti,
Sofiin svět film česky a zdarma,
Sofiin svět online ke shlednuti,
Sofiin svět informace o filmu,
Sofiin svět online cely film,
Sofiin svět sleduju online,
Sofiin svět online bombuj,
Sofiin svět online,

Sofiin svět online Film cz,
Sofiin svět bombuj,
Sofiin svět bombuj cz,
Sofiin svět herci,
Sofiin svět online ke shlédnutí,
Sofiin svět filmové novinky,
Sofiin svět sledujufilmy,
Sofiin svět sledujufilmy online,
Sofiin svět celý film česky,

Sofiin svět filmové premiéry,
Sofiin svět celý film cz dabing,
Sofiin svět zkouknito,
Sofiin svět sledujufilmy.cz,
Sofiin svět sleduju filmy,
Sofiin svět zkoukni.to,

Sofiin svět zkoukni to,
Sofiin svět sleduj film,
Sofiin svět online cz titulky,
Sofiin svět program film,
Sofiin svět CZ HD film o filmu,
Sofiin svět CZ dabing,